potiropoulos+partners

potiropoulos
+partners

News

Για τη Λιάνα Ποτηροπούλου, η αρχιτεκτονική είναι ένα πάθος, μια κλίση, ένα κάλεσμα, το οποίο βέβαια δεν αρκεί. «Η εκπαίδευση παίζει έναν εξίσου σημαντικό ρόλο, όπως σε όλες τις μορφές της τέχνης».

Η αντιπαροχή ισοπέδωσε την αρχιτεκτονική κληρονομιά μας «Επιλέγουμε ως γραφείο να αποδίδουμε στα έργα μας μια ταυτότητα που δεν σχετίζεται μόνο με την αισθητική ομορφιά, αλλά πολύ περισσότερο με την ιστορία, τον τόπο και την υλικότητα».

Η Λιάνα Νέλλα-Ποτηροπούλου, μαζί με τον Δημήτρη Ποτηρόπουλο, συνίδρυσαν το 1989 το γραφείο «Ποτηρόπουλος Δ+Λ Αρχιτέκτονες». Μαζί με μια πολυμελή ομάδα επιστημόνων, έχει αναλάβει αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά έργα κάθε κλίμακας, από εσωτερικούς χώρους, κατοικίες και κτίρια επαγγελματικής ή ειδικής χρήσης μέχρι έργα οργανωμένης ανάπτυξης και συγκροτήματα αστικής κλίμακας.

Πολλά από τα έργα του γραφείου (που πλέον έχει μετονομαστεί σε Potiropoulos+Partners) έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις. Στην «καρδιά» της σχεδιαστικής φιλοσοφίας τους βρίσκεται η αξία της συνθετικής έρευνας, τόσο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, όσο και γενικότερα για τον πολιτισμό. «Η δική μας προσέγγιση είναι καθαρά ερευνητική, με θεωρητικό υπόβαθρο. Θέλουμε τα έργα μας να διδάσκουν μια ιστορία, να έχουν έναν συμβολισμό και επίπεδα τα οποία ο χρήστης τα ανακαλύπτει σταδιακά», σημειώνει χαρακτηριστικά η κυρία Ποτηροπούλου.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο Architectmag.gr

Λιάνα Νέλλα Ποτηροπούλου: Αρχιτέκτονας είναι αυτός που υπερβαίνει τα όρια